Autobedrijf van Rennes in Zevenaar

Hengelder 11, 6902 PA Zevenaar

BEL AUTOBEDRIJF VAN RENNES DIRECT

Een airco biedt natuurlijk meer comfort in de auto bij hogere luchtvochtigheid en buitentemperaturen. Daarnaast is een airco in de auto ook een stuk veiliger. Het is namelijk een goed hulpmiddel tegen beslagen ruiten. Hierdoor heeft u in de vochtige periodes in Nederland (en dat zijn er veel!) altijd goed zicht in uw auto.

Om de werking van de airco in uw auto te garanderen is het wel noodzakelijk om onderhoud uit te voeren. Wij beschikken over de kennis en de apparatuur om uw airco optimaal te onderhouden zodat de kans op uitval klein is.

Airco-check

Het is aan te bevelen om één keer per jaar een airco-check uit te laten voeren. Onze aircospecialist kan een eenvoudige test doen om te bepalen of de werking nog voldoende is voor de aankomende periode. Mocht de werking van uw airco minder worden dan kunnen we meteen maatregelen nemen zodat uw airco blijft werken op het moment dat u hem nodig heeft.

Airco reinigen

Één van de prettige eigenschappen van de airco is dat de beslagen ramen snel ontwasemt worden. Een deel van het vocht wat aan het interieur van uw auto onttrokken wordt, blijft achter in de verdamper van de airco. Hierdoor kunnen er naar verloop van tijd bacteriën en schimmels gaan ontstaan. Deze veroorzaken een vervelende muffe geur in de auto op het moment dat u de airco inschakelt. Tevens kunnen deze micro-organismen verkoudheid, tranende ogen en irriterende luchtwegen veroorzaken. Laat uw airco systeem dus op tijd reinigen om deze vervelende klachten te voorkomen.

Airco afvullen

Uw aircosysteem maakt gebruik van een koudemiddel. Naast de koeling van het interieur zorgt dit middel ook voor de smering van de airco. Elk jaar verliest uw aircosysteem een gedeelte van dit koudemiddel, hierdoor zal de capaciteit en daarmee ook de smering van uw airco afnemen. Op het moment dat er te weinig koudemiddel beschikbaar is zal de werking van de airco geheel stoppen, ook om schade aan de airco door gebrekkige smering te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat uw airco niet stil valt is het verstandig om op tijd uw airco te laten afvullen zodat het koudemiddel weer aangevuld wordt. Elk aircosysteem zal gemiddeld één keer in de vier jaar afgevuld moeten worden om de optimale werking te garanderen.